بلبرینگ ، یکی از دو عضو کلاس اجزای غلتنده یا به اصطلاح ضد اصطکاک ( عضو دیگر کلاس رولبرینگ ) می باشد. عملکرد یک بلبرینگ اتصال دو عضو ماشین است که نسبت به یکدیگر حرکت می کنند ، به گونه ای که مقاومت اصطکاکی در برابر حرکت حداقل باشد. در بسیاری از کاربردها یکی از اعضا شفت چرخان و دیگری محفظه ثابت است. سه بخش اصلی در بلبرینگ وجود دارد : دو شیار یا مسیرهای غلتش حلقه مانند و تعدادی ساچمه فولادی سخت شده! مسیرهای غلتش با عرض یکسان اما قطرهای متفاوت هستند. مسیر غلتش کوچکتر که در داخل مسیر غلتش بزرگتر قرار می گیرد و دارای یک شیار در سطح بیرونی آن است ، در سطح داخلی خود به یکی از اعضای دستگاه متصل می شود. مسیرهای غلتش بزرگتر دارای یک شیار در سطح داخلی خود است و در سطح بیرونی خود به عضو دیگر دستگاه متصل می باشد. ساچمه ها فضای بین دو مسیر غلتش را پر می کنند و با اصطکاک ناچیز در شیارها می غلتند. ساچمه ها به راحتی مهار شده و با استفاده از یک نگهدارنده یا قفسه از هم جدا می شوند.
متداول ترین بلبرینگ ، با یک ردیف ساچمه معمولا به عنوان بلبرینگ شعاعی طبقه بندی می شود ( یعنی بلبرینگی که برای حمل بارهای عمود بر محور چرخش طراحی شده است ) ، اما ظرفیت آن برای حمل بار محوری یا رانشی می باشد. یک بار موازی با محور چرخش ) ممکن است از ظرفیت شعاعی آن فراتر رود. بلبرینگ تماس زاویه ای دارای یک طرف شیار بیرونی بریده شده است تا امکان وارد کردن ساچمه های بیشتری را فراهم کرده و بیرینگ را قادر می سازد تا بارهای محوری بزرگ را فقط در یک جهت حمل کند. چنین بلبرینگ هایی معمولا به صورت جفت استفاده می شوند تا بارهای محوری بالا را بتوان در هر دو جهت حمل کرد.
فاصله ها در یک بلبرینگ تک ردیفی به قدری کوچک است که هیچ انحراف محسوسی از شفت نسبت به محفظه را نمی توان در نظر گرفت. یکی از انواع بلبرینگ های خود تراز دارای دو ردیف ساچمه و یک سطح داخلی کروی در قسمت بیرونی است. برای بارهای رانشی خالص ، بلبرینگ های رانش ساچمه ای وجود دارد که از دو صفحه شیاردار با گوی های بین آنها تشکیل شده است. مزیت برجسته یک بلبرینگ نسبت به بلبرینگ کشویی اصطکاک کم آن است. با این حال ، در سرعت هایی که به اندازه کافی بالا هستند تا یک لایه روغن حامل بار ایجاد شود ، اصطکاک در بیرینگ های کشویی ممکن است کمتر از بلبرینگ باشد.
بلبرینگ چیست ؟
بلبرینگ ( Ball Bearing ) یا یاتاقان توپی ، یک نوع چرخنده از خانواده یاتاقان ها است که کاربرد وسیعی در ابزارهای مختلف مانند هر چیزی که می چرخد ، دیسک های سخت رایانه ، اسکیت ها ، صنایع بزرگ ، خودروها ، موتورها و … دارد. بلبرینگ ها می توانند هم بارهای شعاعی و هم بارهای محوری را تحمل کنند و معمولا در جاهایی به کار می روند که بار به نسبت کوچک باشد. در یک بلبرینگ بار از لایه خارجی به گوی ها اعمال شده و از آنجا فشار به لایه داخلی منتقل می گردد. در این مقاله سعی داریم برایتان شرح دهیم که بلبرینگ چیست
با توجه به کروی بودن گوی ها ، نقطه تماسشان با لایه های درونی و بیرونی بسیار کوچک خواهد بود ( تماس به صورت خطی و یا نقطه ای ) ، در نتیجه می توانند بسیار نرم حرکت کنند. از سوی دیگر با توجه به کوچک بودن محل تماس ، اگر فشار بیش از حدی به گوی ها وارد شود می تواند موجب تغییر شکل یا خرد شدن آن ها گردد. در اینگونه موارد می توان از یاتاقان های غلطکی یا یاتاقان های غلطکی مخروطی شکل استفاده کرد. گونه خاصی از بلبرینگ ها ، بلبرینگ های محوری نام دارند که برای سرعت های پایین در نظر گرفته شده اند و نمی توانند بارهای محوری شدید را تحمل کنند.
بلبرینگ ها جز پرکاربردترین بیرینگ های موجود در کاربردهای چرخشی هستند. آنها شامل یک یا چند ردیف ساچمه بین مسیرهای غلتش داخلی و خارجی می باشند. این طراحی بر پایه این مفهوم است که اجزای غلتنده اصطکاک کمتری نسبت به عناصر کشویی ایجاد می کنند.
یک حلقه به طور معمول به مجموعه دوار یا شفت متصل می شود و در حین چرخش ، ساچمه ها در اطراف مسیر غلتش داخلی می چرخند ، در حالی که حلقه دیگر ثابت می ماند. این امکان حرکت چرخشی با ضریب اصطکاک بسیار کم را فراهم می کند و برای کاربردهایی با سرعت بالا و نیاز به اصطکاک کم عالی است. بلبرینگ ها معمولا نیاز به تحمل دو نوع بار را دارند : بارهای رانشی و بارهای شعاعی.
بارهای رانشی که بارهای محوری نیز نامیده می شوند ، نیروهایی هستند که موازی با محور باربر عمل می کنند در حالی که بارهای شعاعی عمود بر محور باربر عمل می کنند. بلبرینگ ها می توانند هم بارهای رانشی و هم بارهای شعاعی را تحمل کنند. با این حال ، آنها ظرفیت بار نسبتا کمی دارند بنابراین معمولا در کاربردهایی با نیاز بار سبک تر استفاده می شوند. شکل کروی غلتک منجر به نقاط تماس بسیار کوچکی بین ساچمه ها و مسیرهای غلتش می شود. این امکان حرکت صاف را فراهم می کند ، اما توانایی های ظرفیت بار را کاهش می دهد. با این حال بلبرینگ ها میتوانند برخی ناهماهنگی های مسیر داخلی و خارجی را در خود جای دهند. چندین طرح مختلف برای این بلبرینگ ها وجود دارد که در کاربردهای مختلف به کار می روند :
https://cascade.org/node/6584?page=12#comment-119516
https://www.aiaa.org/list/newsletters/young-professional-member-profile-february-2018
https://mail.party.biz/forums/topic/67021/dodsbo-kopes-jonkoping/view/post_id/1714621
https://trpd.granicusideas.com/ideas/miami-mold-specialist-1?page=102
انگیزش شغلی یکی از ارکان سنتی مطالعات مدیریت منابع انسانی است که ردپای آن در مطالعات مشهور هاثورن و گروه تحقیقاتی التون مایو قابل ریشه یابی است. بدون تردید افزایش انگیزه کارکان رکنی اساسی در بهبود بهره وری نیروی کار داشته و سنگ بنای هر پیشرفتی در سازمان است. انگیزه رابطه تگاتنگی با سایر ارکان بهبود نیروی انسانی همچون رضایت یا ماندگاری نیروی انسانی دارد لذا در ادامه به مطالعه این عنصر و روابط آن با سایر عناصر و مؤلفه های بهبود نیروی انسانی پرداخته می شود.
عوامل انگیزشی کارکنان و نیازهای آنها و توجه به تفاوت های فردی هر یک از کارکنان یکی از مهم ترین عواملی است که در بهره وری نیروی انسانی می توان به آن دست یافت. یکی از شرایط مهم و اساسی برای رسیدن به هدف در هر کاری برانگیختن و ایجاد انگیزه درافرادی است که آن کار را انجام می دهند. عوامل متعددی در انگیزه کاری پایین در سازمانها وجود دارند و به همین دلیل مدیریت بدنبال راه کارها و تکنیک هایی باید باشد که بتواند انگیزه های کارکنان خود را افزایش دهد. این کار با پرداختهای تشویقی، قدردانی کتبی و یا ارتقاء شغلی صورت می گیرد.
آگاهی از تفاوت افراد می تواند به مدیر کمک کند تا کارکنان خود را بهتر بشناسند و در نتیجه اقداماتی انجام دهد که هدف از آن فراهم آوردن موجبات ارضای نیاز کارکنان باشد. با در نظر گرفتن این که برخی از کارکنان برای مشاغل فروش, تعدادی برای مشاغل ستادی وگروهی برای مشاغل تحقیقاتی مناسبترند،آگاهی از این تفاوتها در تصمیم گیری مربوط به سازماندهی یعنی اینکه چه کسی را به چه شغلی باید گمارد می تواند مفید باشد.
عملکرد ناشی از رفتار، مجموعه ای از پاداشها و تنبیه ها را به همراه خواهد داشت. یک نتیجه مطلوب به شکلهای مختلفی می تواند نیاز اولیه را برطرف کند. نظریه های مربوط به انگیزش توسط مدیریت علمی با این ادعا که پول عامل اولیه انگیزش انسان در محیط کار است، وسعت یافت. در نظریه روابط انسانی اعتقاد براین بود که عوامل اجتماعی انگیزه های اولیه انسان هستند.
طبق نظریه آبراهام مزلو نیازهای انسان دارای سلسله مراتب است که با نیازهای فیزیولوژیکی آغاز و نیازهای تعلق، منزلت، و بالاخره خودیابی را دربر می گیرد. به نظر مازلو نیازها عموماً اکتسابی بوده، دارای دو ویژگی جهت و شدت می باشند.
تئوری ERG الدرفر شکل تجدید نظر شده سلسله مراتب نیازهای مازلو است که دارای ویژگی برگشت به مرحله قبل نیز می باشد.
آلدرفر در سال ???? با مطالعه درباره نیازهای انسانی، به برخی از انتقاداتی که در مورد سلسله مراتب نیازهای آبراهام مازلو وارد می باشد، نیازهای انسان را شامل سه دسته به صورت زیر ارائه داده است:
? – نیازهای زیستی انسان که مربوط به زیستی انسان و سلامت فیزیکی است .
? – نیازهای تعلّق ( وابستگی ) ، که به ارضاء ارتباطات میان فردی مربوط می شود و شامل نیاز روابط رضایت بخش با دیگران می شود .
? – نیازهای رشد، یعنی نیاز انسان به تداوم رشد و پیشرفت شخصی ، شناخت توانایی بالقوه و نیل به شایستگی افراد.